Halil ERGÜN
8 Eylül 1946 tarihinde Bursa'nın İznik ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu İznik'te okudu. İstanbul Haydarpaşa Lisesi ve Bursa Atatürk Lisesinde okuduktan sonra Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okudu. Halk Oyuncuları'nda Teneke adlı oyunla profesyonel oldu. Vasıf Öngören, Mustafa Alabora ve Erdoğan Akduman ile Ankara Birlik Tiyatrosu'nu kurdu.[4][5] Son olarak, 2006-2010 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Yaprak Dökümü adlı dizide Emekli Kaymakam "Ali Rıza Tekin" karakterini canlandırmıştır.[6] İstanbul'da yaşamaktadır.
Nur SÜRER
21 Haziran 1954 tarihinde Ahmet ve Rabia Sürer'in kızı olarak doğdu. Dedesi Priştine anneannesi Arnavut, baba tarafından da Dağıstan kökenlidir.[2] Süleyman(1959-2024)[3] adında bir erkek kardeşi vardır. Eğitimini Bursa Anadolu Kız Lisesinde tamamladı.
Mehmet SOYARSLAN
Özen Film, 1941 yılında, Mehmet Soyarslan'ın dedesi Osman Sirman,
onun babası Mehmet Rauf Bey ve ortakları tarafından anonim şirket olarak, film ithal etmek, yerli film üretmek, film dağıtımcılığı yapmak ve sinema salonu işletmek üzere, kurulmuştur. Özen Film, 50'li ve 60'lı yıllarda aralarında Babaların Günahı, Mavi Boncuk, Çakırcalı'nın Hazinesi ve Şanlı Maraş gibi birçok yerli filmin yapımcılığını veya yapım ortaklığını yapmış, 80'li yıllarda büyük yank uyandıran ve İngilizce versiyonu birçok yabancı ülkeye satılan, Natuk Beytan'ın yönettiği, senaryosu ve müzikleri Mehmet Soyarslan tarafından yapılan Toprağın Teri, 1990'lı yıllarda Mustafa Altıoklar'ın yönettiği Ağır Roman; (bu filmde Mehmet Soyarslan'ın 'Resimdeki Gözyaşları' adlı bestesi Atilla Özdemiroğlu düzenlenmesi ve Cem Karaca tarafından yeniden seslendirilmesi ile film müzik klibini oluşturmuş, ve çok büyük ilgi uyandırmıştı.), 2000 yılında Gani Müjde'nin yönettiği Kahpe Bizans 2.5 milyon seyirci ile o dönemin gişe rekorunu kırarken, aynı yıl yapımcılığını üstlendiği Mustafa Altıoklar'ın 'Asansör'ü onu takip etmiştir. Kahpe Bizans'ın müziklerine de 8 bestesi ile Mehmet Soyarslan katkıda bulunmuştur. Daha sonra Büyü, Eve Giden Yol,
Son Osmanlı Yandım Ali, Umut, 2008'de Recep İvedik ve 2009'da 4.333.000 seyirci ile tüm zamanların en çok seyredilen ve hasilat yapan filmi Recep İvedik 2, bir sonraki yıl da Recep İvedik 3 gibi sinema eserlerini ya kendi üretmiş ya da ortakyapimerbolarak çekimine iştirak etmiştir.
Mazlum ÇİMEN
18 Haziran 1958’de Elbistan'ın Sevdilli köyünde doğdu. Babası Adana'nın Fatmakuyu köyünden Nesimi Çimen, annesi Tunceli'nin Karabali aşiretinden Dilber Hanım'dır.[1] Çiftin tek çocuğudur. Çocukluğunda Adana'nın Kadirli ilçesine yerleşen ve kalaycılık, ırgatlık ve tarımla uğraşan babasına yardım etti.[2] Babasının fabrika işçisi olarak İstanbul'a gitmesinin ardından tüm ailesi İstanbul'a taşındı. Bağlama çalıp Alevi deyişleri söyleyen babası Nesimi Çimen Türkiye İşçi Partisi'ne girdi ve bir halk ozanı olarak tanındı. 68 kuşağının önde gelen isimleri ve Can Yücel, Yılmaz Güney, Abidin Dino, Fakir Baykurt, İlhan Selçuk gibi edebiyatçı ve sanatçıların olduğu bir çevrede büyüdü.[1]
İlkokulu bitirdikten sonra İstanbul Devlet Konservatuvarı'nın keman bölümüne girdi. Dört yıl keman eğitiminin ardından aynı okulun bale bölümüne geçti. Bu bölümden 1980-1981 döneminde mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde bale sanatçısı olarak görev aldı; pek çok klasik eserde rol aldı. Bir yandan da müzikle ilgilenen sanatçı, babasıyla köylerde derleme çalışmalarına katıldı, pek çok albümde bağlama çaldı.
Oğlu piyanist Saki Çimen 1983 yılında dünyaya geldi.
Mehmet AYDIN
1944, Konya, İvriz doğumlu. İstanbul Eğitim Enstitüsü'nde öğrenim gördü. Sivas Giresun gibi Anadolu'nun çeşitli yörelerinde öğretmenlik yaptı. Süreyya Duru'nun senaryo çalışmalarına katılarak sinemaya girdi. Duru'ya birçok filmde asistanlık yaptı. Yönetmen Remzi Aydın Jöntürk'le çalıştı, senaryolar yazdı. 1967'den beri senaryo yazan, 1987'den beri yönetmenlik de yapan Mehmet Aydın'ın, aralarında "Eşkıya Celladı", "Pir Sultan Abdal", "Çile", " Yalan" ve "Küçüğüm"ün de bulunduğu 60'a yakın senaryoda imzası var. Ayrıca yazdığı senaryoların çoğunun Yönetmen Remzi Jöntürk tarafından filmleştirildiğini görüyoruz. Kazandığı deneyimlerle 1987'de yönetmenliğe başladı.
Bulut BALKİS
Türkiye'nin 17 ilinde faaliyet gösteren Cinegold Sinemaları'nın liderliğini yaparak, Türkiye'nin en yaygın ikinci büyük sinema zincirini yönetmektedir.
Kendi sinema yazılım sistemini geliştirerek, Türkiye'de kendi yazılımını kullanan tek sinema zinciri olma özelliğine sahiptir.
Yerli sinema makinesi için yaklaşık 3 yıldır AR-GE çalışmalarında ekip liderliği yapmaktadır.
Vizyoner kimliği ile tanınan Balkis, global dünyayı yakından takip ederek şirketin büyüme yolunda hızla ilerlemesini sağlamaktadır.
Sinema koltukları ve mısır üretimi dahil birçok alanda yenilikçi projeler geliştirmiştir
Cinegold
Semir ASLANYÜREK
1956 yılında Antakya'da dünyaya gelen Semir Aslanyürek, eğitimini Suriye ve SSCB'de gördü. Suriye'de Tıp ve güzel sanatlar eğitimi aldı. Ardından SSCB'ye geçip yedi yıl sinema eğitimi aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra 1986'da Türkiye'ye döndü. Kısa bir tutukluluk dönemi geçirdi.
İlk filmi Vagon'la Altın Koza yarışmasına katıldı. Filmin kurgusunun karmaşıklığı dikkat çekiciydi. Film, kendisinin de kabul ettiği üzere Rus sinemasına daha yakındı. Ardından yıllar sonra, bir nevi kendi biyografisi olan ve 27 Mayıs Darbesi dönemini anlattığı filmi Şellale'yi çekti. Eve Giden Yol filmini 2006 yılında tamamladı.2009'un Haziran ayında Hatay'da Yedi Avlu isimli yeni filminin çekimleri tamamlanmıştır.
Atalay TAŞDİKEN
Murat AYDIN
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, sanat yönetmeni, yapımcı, senarist, oyuncu koçu, seslendirme ve fotoğraf sanatçısı. 2 Ocak 1975, Ardahan / Hanak / Binbaşak Köyü doğumlu. Esenyurt Kültür Merkezi'nde oyunculuk eğitimi almıştır. Şimdiye dek 40 civarında film ve dizde rol alan Murat Aydın, ayrıca pek çok yapım için seslendirmeler yapmış, bazılarının yapımcılığını üstlenmiştir.