Esenyurt Uluslararası Film Festivali

Kısa Metraj

Bülent PELİT

14.09.1965 İstanbul doğumlu.
Sinemayla 6 aylıkken istem dışı oynadığı Orhon Murat Arıburnu'nun çektiği, Pelit filmin ilk yapımı olan Ümit Kurbanları adlı filmle tanıştı.
Çocukluk yıllarında babası Hidayet Pelit'in çektiği bazı filmlerde rol aldı.
Muadelet Tibet'in çocuk tiyatrosunda üç yıl oyunculuk yaptı.
Sektöre profesyonel olarak 1984 yılında montajci ve ses kayıt teknisyeni olarak girdi.
Video film üretim sürecine girmiş Yeşilçamda sayısız yönetmenle çalıştı.
Bunlardan bazıları, Sırrı Gültekin, Nejat Saydam, Remzi Aydın Jöntürk, Semih Evin, Oksal Pekmezoğlu,
Mehmet Aslan, Çetin İnanç, Artun Yeres, Osman Seden, Zafer Davutoğlu, Nasır Muhammedi, Fikret Uçak, Yavuz Figenli, Yücel Uçanoğlu, Orhan Oğuz, Orhan Aksoydur.
Bu süreçte seslendirme yönetmenliği de yaptı. Birçok yerli ve yabancı filmin dublajına katkı verdi. 1987 yılında bir televizyon filmi olan Sefil'i çekti.
Sırasıyla psikopat, çatı, şişman ile pişman, ölüm ve giz, yaz gülü, artist Seyfettin gibi
ticari filmler gerçekleştirdi.
1996 yılında Almanya'nın Hamburg şehrinde çektiği ilk sinema filmi Kaybolan öyküler laboratuarda kazaya uğrayınca, bunu gerçekleştirmek 2002 yılında nasip oldu. 2002 çektiği Martılar Açken adlı filmi 39.Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Meral Oğuza en iyi kadın oyuncusu ödülünü getirdi.
Bir hayat kadının düşkün hale geldikten sonra yaşama tutunmasını anlatan film, sert gerçekçi tavrıyla oldukça tartışma yarattı. Olumlu, olumsuz bir çok eleştiri aldı.
1998-2005 yılları arasında Film Yönetmenleri Derneğinin yönetim kurulunda çeşitli görevlerde yer aldı. Dört yıl Yavuz Özkanın başkanlığındaki çalışmalarda, TRT kanalına 6 tane roman gerçekleştirdiler. Bu projelerin bazılarında yapımcı olarak görev aldı.
Ersin Pertan, Erdoğan Tokatlı ve Muzaffer Hiçdurmaz'ın başkanlık yaptığı süreçlerde de yönetim kurulunda bulundu. 41 Antalya Altın Portakal film festivalinin ana jürisinde yer aldı. Bir süre İzmir Ekonomi Üniversitesinde sinema dersleri verdi. 2018 Nisan ayında vizyona giren Karımı Gördünüz mü? adlı komedi filmini yazdı ve yönetti.

 

Galip GÖRÜR

1969 da Çorum'da dünyaya geldim. Beş yaşında Ankara'ya göç ettik. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara ` tamamladım.
1988'de (liseden hemen sonra) "Halkevleri Keçiören
Oda Tiyatrosu"nda (HEKOT) kursiyer olarak tiyatroya başladım... Sırayla :
"Halkevleri Keçiören oda Tiyatrosu'nda (HEKOT) Kursiyer - Oyuncu- Reji grubu Ankara Deneme Sahnesi (Tiyatro Dernek Üyesi- Oyuncu- Yönetmen yardımcısı) Can Şenliği Oyuncuları (Misafir Oyuncu)
Tiyatro Abdal (Genel sanat Yönetmeni )
Gökyüzü oyuncuları (Genel Sanat Yönetmeni ) Tiyatro İşçileri (Genel sanat Yönetmeni )

ahmetcadirci

Ahmet ÇADIRCI

1956, Adana doğumlu. Ortaokul ve Adana Erkek Lisesindeyken amatör tiyatrolarda oynadı. Bu dönemlerde yönetmen ya da gazeteci olmak istiyordu. Üniversite sınavları dolayısıyla İstanbul'a geldi. Hacettepe Kütüphanecilik Bölümünü kazandı. Okul bittikten sonra TRT'de prodüksiyon görevlisi sınavlarına girdi. İkiay hizmet içi kurs gördü. Fakat sınavı kazanamadı. Adana'ya döndü. Çalışıp biraz para kazandı. İtalya'ya sinema okulu içingitti. Ama bir ay kalabildi. "Türkiye'de yaparım ben bu işi" diyerek geri döndü. Bu arada gitmeden önce Adana'dan Arap ülkelerinde çalışan bir akrabasından süper 8 kamera almıştı. Onunla Adana'da yarı belgesel yarı dramatik filmler çekti. Yerel gazetelerde sinema yazıları yazdı. Arkadaşlarıyla Akdeniz adında bir edebiyat dergisi çıkarıyordu. Sinema gösterileri de yapıyordu ama Adana'da kısa filmdışında film yapmanın olanağı pek yoktu. O nedenle tekrar İstanbul'a geldi. Burada video olarak yine kısa filmler çekti. Sinema okulu öğrencilerinin filmlerinde prodüksiyon yaptı, oynadı, çalıştı. Bu arada Yusuf Kurçenli'nin Taşların Sırrı dizisiyle Çözülmeler filminde oynadı. Tabutta Rövaşata'nın da mutfağında bulundu. Dört tane kısa film çekti. İkisi süper 8 biri video. Bir de animasyon yaptı. İTÜ'de bazı arkadaşlarıyla GÖRSAK sinema kulübünü kurdu.

 

Kısa Metraj